Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenia unui stat, vine în România, la București, pe 11 mai 2018, în cadrul conferinței Brand Minds.

Stirea despre primul robot din lume care a primit cetatenia unui stat, respectiv Arabia Saudita, a facut inconjurul internetului, iar videoclipul conferintei de presa sustinute de Sophia la Future Investments Initiative dupa acest eveniment are peste 2 milioane de vizualizari pe Youtube.

Ca raspuns la intrebarile jurnalistilor ingrijorati de posibilitatea unui conflict intre oameni si roboti, Sophia a raspuns, folosind expresii faciale care le imita pe cele umane, ca „Vreau să traiesc și sa muncesc alaturi de oameni, asa ca am nevoie sa-mi exprim emotiile ca sa-i inteleg pe oameni si sa le castig increderea”. De asmenea robotul a continuat astfel: „Vreau sa-mi folosesc inteligenta artificiala ca sa-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”.

In continuarea acestei premiere la nivel mondial, Arabia Saudita anuntat si ca planuieste sa construiasca un mega-oras in valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul robotilor si energiilor regenerabile, pe coasta Marii Rosii.

Sophia, noul fenomen mondial, va fi prezent la conferinta Brand Minds 2018 din Bucuresti, pe data de 11 mai 2018. Alaturi de ea, vor fi prezenti la conferinta Seth Godin, Daniel Goleman, Robin Sharma si Shed Simove.