Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii, a cumparat in aproximativ 20 de ani peste 3.600 de domenii de internet. Conform CNN Money, citat de News.ro, Donald Trump, detine, mai exact, 3.643 de domenii web.

Unele dintre acestea sunt folosite pentru promovarea propriilor afaceri, in timp ce o parte importanta sunt domenii cumparate de Donald Trump pentru a nu putea fi utilizate de criticii sai.
Printre cele peste 3.600 de domenii detinute se numara: TrumpEmpire.com, TrumpBuilding.com, TrumpOrganization.com.

In acelasi timp, presedintele american are domenii precum: TrumpNetworkFraud.com, TrumpPyramidScheme.com, TrumpNetworkPonziScheme.com, TrumpNetworkSucks.com, TrumpNetworkMarketingFraud.com.  Cel mai probabil, domeniile cu o denumire ce transmite un mesaj impotriva lui Trump nu au fost cumparate pentru autoexpunerea unor activitati ilegale, ci au fost cumparate pentru a nu fi folosite impotriva sa.

De exemplu, un numar de 157 dintre domenii sunt in legatura cu Trump University. In legatura cu aceasta universitate, care a fost inchisa in 2011, Trump a fost dat in judecata pentru frauda. Cu doua zile inainte de a fi numit presedinte, Donald Trump a ajuns la un acord pentru incetarea judecatii, platind 25 de milioane de dolari.

Exista voci care sustin ca achizitiile de domenii facute de Trump tradeaza unele din planurile acestuia. Un exemplu in aceasta directie este domeniul VoteAgainstTrump.com, cumparat inca din 2012.

Photo: Jim Watson/AFP/Getty