Madonna a postat miercuri pe Instagram o fotografie în care apare alături de doua fetite din Malawi, surori gemene, pe care aceasta le-a adoptat din Malawi. Cantareata a confirmat  ca procesul de adoptie a fost finalizat si a declarat ca este incantata ca cele doua fete, Esther si Stella, vor face parte din familia ei.

”Pot sa va confirm in mod oficial finalizarea procesului de adoptie a unor fetite gemene din Malawi si sunt coplesita de bucurie ca ele fac parte de acum inainte din familia mea”, a scris Madonna.

“Sunt profund recunoscatoare tuturor acelora din Malawi care au facut ca acest lucru sa devina posibil”, a adaugat celebra cantareata. Vedeta pop a cerut presei sa respecte intimitatea familiei sale “în această perioadă de tranziţie”.

In urma cu doua saptamani, Madonna a negat informatiile aparute in presa, potrivit carora artista a depus actele prin care solicita instantei din Malawi să ii acorde permisiunea de a adopta cele doua fetite.

Madonna a adoptat deja doi copii din Malawi – pe David în 2006 si pe Mercy în 2009.

Cele doua surori, Esther si Stella au o poveste trista care a emotionat-o pe Madonna. Mama gemenelor a murit la scurt timp dupa nastere, iar tatal fetitelor s-a recasatorit. In acest fel, Esther si Stella au ramas initial in grija bunicilor lor, care au fost coplesiti de efortul depus pentru cresterea acestora, alaturi de ceilalti frati ai lor.
Relatia speciala pe care Madonna o are cu Malawi dateaza din anul 2006, cand artista a infiintat fundatia de caritate Raising Malawi, cu scopul de a imbunatati vietile copiilor africani. Initial, cantareata a dorit sa construiasca o academie pentru fete, cu un buget de 15 milioane de dolari, dar si-a schimbat strategia, folosind acei bani pentru a finanta mai multe scoli locale.
De asemenea, fundatia cantaretei ofera burse pentru elevele din Malawi si participa in prezent la amenajarea primei sectii de terapie intensiva pediatrica in cadrul Spitalului Central Queen Elizabeth din Blantyre.
Artista americană are patru copii: Lourdes, născută pe 14 octombrie 1996, din relaţia fostul ei partener de viaţă Carlos Leon, Rocco, născut pe 11 august 2000, din căsătoria cu Guy Ritchie, şi doi copii adoptaţi din Malawi – David, născut în 2005, şi Mercy, născută în 2006.
Photo: Nathan Rissman