Museo Atlantic pune la dispoziţia scafadrilor din largul coastei Bahia din Las Coloradas circa 300 de sculpturi amplasate la aproximativ 11 metri adâncime.

inertia-001-jason-decaires-taylor-sculpture1

Proiectul, a cărui amenajare a durat trei ani, îşi propune să crească gradul de conştientizare a necesităţii de conservare a mediului şi să evidenţieze problemele ecologice marine.

Sculpturile sunt create din materiale cu PH neutru, fiind construite pentru o rezistenţă de7e02393de53dfd77403e733fa738ab1556c7a9ef_254x191 sute de ani şi având, de asemenea, rol de recif artificial. Jason deCaires Taylor, designerul proiectului, se află la a doua construcţie de acest tip, prima fiind parcul subacvatic din Grenada, Indiile de Vest, denumit de către revista National Geographic una dintre cele 25 de minuni ale lunii.

Printre punctele de atracţie ale Museo Atlantic sunt sculpturi ce înfăţişează oamenii peşterilor,  un om de afaceriaflat pe terenul de joacă a unui copil, dar şi o „gradină botanică” de 27 de metri. Printre florile acesteia se află şi un cactus, ce întruneşte şi rolul de aşezămând pentru caracatiţe, arici de mare sau peşti.

underwater-sculptures-artist-jason-decaires-taylor-artificial-reefs-9

Artistul a declarat că munca sa reprezintă un tibut pentru toţi cei ale căror „speranţe şi vise rămân la suprafaţa apei”. 

jason-decaires-taylor-sculpture-3

jason-decaires-taylor