amazon-go_rtsuu2d-1024x683Deja se vorbeste despre Amazon Go ca fiind supermarketul viitorului, acel loc in care cumperi fără să plătești și nu stai la coadă.

Conceptul este simplu. Accesul în supermarket se face pe baza unei aplicații Amazon Go, care generează un cod de bare ce se scanează la intrare. Aplicația este în permanență conectată la contul de Amazon.

Mai departe intervine sistemul de supraveghere extrem de performant și senzorii dex1480961821-10358-jpg-pagespeed-ic-h2gcsclxxm mișcare amplasați în întregul magazin, care urmăresc clientul pas cu pas și identifică fiecare mișcare a sa, inclusiv ridicarea de pe raft a unui produs, pe care îl adaugă automat la coșul de cumpărături.

Coșul poate fi consultat în orice moment pe aplicația de pe telefon. La ieșirea din magazin, valoarea coșului de cumpărături este achită prin intermediului contului Amazon.

Primul Amazon Go se deschide la începutul anului 2017, în Seattle, Washington, însă Amazon nu a anunțat data oficială de deschidere.

Acest concept pare să răspundă nevoilor vitale ale clientului anului 2016, aflat într-o permanentă criză de timp, stresat și lipsit de răbdare. Cu siguranță, în cazul unui succes major, conceptul va fi preluat și de alte companii influente din domeniu.