Un clip video care conţine un malware extrem de puternic face adevărate ravagii în rândulutilizatorilor de telefoane iPhone. Materialul se transmite prin mesaje de tip link, iar cei care îl deschid se trezesc cu telefonul complet înghețat.

clipul-video-care-blocheaza-orice-iphone
Materialul video, care pare să-şi aibă originile pe platforma chinezească de video-sharing Miaopai, nu blochează instantaneu telefonul. El mai poate fi folosit preț de 5-10 secunde, iar apoi sistemul de operare se blochează complet.

Astfel că, dacă primiţi de la un cunoscut un clip de pe platforme precum vk.com sau testtrial.site90.net, nu îl deschideţi pe iPhone, iPad sau iPod. Ar fi bine, cel puţin în această perioadă, să întrebaţi înainte pe cel care l-a trimis despre provenienţa linkului, inclusiv a celor de tip shortURL.

Cum se repară?

Singura şansă de a folosi din nou telefonul sau celelalte gadgeturi Apple este de a folosi opțiunea Master Reset prin combinaţia de butoane Power-Volume down (pentru iPhone 7) sau Power-Home (pentru restul modelelor). Țineți timp de 10 secunde apăsate ambele butoane, iar  logo-ul Apple va apărea pe ecranul telefonului, de data aceasta funcțional.

Jurnaliştii de la EverythingApplePro au demonstrat toate acestea în clipul video de mai sus. Review-ul a adunat peste 1,9 milioane de vizualizări în numai 24 de ore de la lansarea pe Youtube.

Despre ce link-uri e vorba?

Cele două link-uri care au făcut ravagii în ultimele zile printre utilizatorii Apple vă sunt oferite mai jos. Dacă intenționați să îi faceți o farsă unui prieten, nu uitați să îi trimiteți si instrucțiunile din acest articol necesare pentru repararea telefonului.

http://wylsa.com/VIDOSI/IMG_0942.mp4”

http://www.iphones.ru/wp-content/uploads/2016/11/IMG_0942.mp4”